Last van uw buren? Ga in gesprek!

Goed contact met de buren vinden veel mensen belangrijk.

Houd daarom rekening met uw buren. U wilt ook dat ze rekening met u houden. Meestal gaat het prima, maar soms is naast elkaar wonen lastig. Zeker nu de zomer er weer aan komt. Iedereen gaat vaker naar buiten en de buren zijn beter hoorbaar. Een rokende barbecue, luidruchtige gasten, gillende kinderen. Soms is dat een probleem.

Praat met uw buren

Buren willen uw woonplezier niet bederven. Ze weten vaak niet eens dat zij u storen. En als u zelf niets zegt, gaat de overlast door. Ga daarom op tijd in gesprek, want kleine irritaties kunnen groter worden als u er zelf niet over praat. Bovendien leert de ervaring dat snel actie ondernemen door een vriendelijk gesprek met de buren, erger kan voorkomen.

Buurtbemiddeling

Komt u er zelf niet uit met de buren?
Buurtbemiddeling kan de helpende hand bieden. Bij buurtbemiddeling helpen onafhankelijke en speciaal opgeleide vrijwilligers u en uw buren om weer met elkaar in gesprek te komen en goede afspraken te maken. Dit werkt het best in een vroeg stadium en bij niet al te ernstige problemen.
De gemeente, wooncorporatie of politie kan u doorverwijzen naar buurtbemiddeling.
Of neem zelf rechtstreeks contact op met Buurtbemiddeling Enschede, Jolanda Borggreve, telefoon 06-53347021. Voor meer informatie verwijzen wij u naar buurtbemiddeling.nl  of problemenmetjeburen.nl