Leuke activiteiten voor kinderen met Sjors Sportief en Sjors Creatief

24 november 2021

In de Nationale Sportweek zijn bij 65 scholen in Enschede tienduizend boekjes uitgedeeld van Sjors Sportief en Sjors Creatief.

Een makkelijke weg om kinderen kennis te laten maken met verenigingen in Enschede. In een maand tijd waren er meer dan 1.100 aanmeldingen.

Kennismaken met sport- en cultuur

Het project laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende sport- en cultuuractiviteiten. De meeste kinderen die zich opgeven komen uit groep 3 tot en met 5. ‘Je ziet dat kinderen in die leeftijd zich meer gaan oriënteren op een sport.’ Aldus Jeroen Geerink, coördinator combinatiefunctionarissen van Sportaal.

Sportieve of creatieve talenten ontdekken

Dankzij Sjors Sportief en Sjors Creatief kunnen basisschoolleerlingen vrijblijvend ontdekken welke activiteit het beste bij ze past. Kinderen mogen zich voor één of meerdere lessen aanmelden. Bijvoorbeeld voor badminton, fitness, dammen, dansen, zelfverdediging, handballen, hockey, kickboksen, skiën, korfballen, frisbee, tafeltennis, gymmen, free runnen of schaatsen. Maar ze kunnen er ook voor kiezen om te zingen, te programmeren, een muziekinstrument te bespelen of mee te doen met circusactiviteiten. Een mooie manier om creatieve talenten te ontdekken.

Aanmelden kan nog steeds

Nog niet alle plekken zitten vol. Aanmelden kan nog steeds via www.enschedeactief.nl