Medewerkers Stadsdeel Oost de ontmoetingstuin in met NLdoet

Een actieve en betrokken samenleving met mensen die vrijwillig iets doen voor een ander. Dat is waar Enschede naar streeft.

Een actieve en betrokken samenleving met mensen die vrijwillig iets doen voor een ander. Dat is waar Enschede naar streeft. De medewerkers van servicecentrum Stadsdeel Oost onderschrijven dit; ruim 25 ambtenaren steken dit weekeinde de handen uit de mouwen bij de landelijke vrijwilligersactie NLdoet. Zij gaan vrijdagmiddag aan de slag in de wijkontmoetingstuin De Kloostergaarde op het terrein van verpleeghuis Bruggerbosch.“We willen vaker en op andere wijze met de samenleving in contact komen dan alleen beroepshalve”, zegt stadsdeelmanager Debbie Brands. “We juichen burgerinitiatieven toe, vragen om eigen verantwoordelijkheid en meer betrokkenheid bij de eigen leefomgeving. NLdoet past precies bij wat we nastreven. Het is dan mooi dat we na één mail spontaan 25 collega’s hebben die aangeven mee te doen.”

Ontmoetingstuin

De medewerkers van het servicecentrum gaan aan het werk in de Kloostertuin. De ontmoetingstuin is er voor en door de bewoners van de Eschmarke en ligt op het terrein van Bruggerbosch. Er zijn veertig private moestuinen en er is een gemeenschappelijke kavel met fruitbomen. Bewoners van  Bruggerbosch kunnen door de tuin wandelen. Zo ontstaan ontmoetingen tussen bewoners van het verzorgingshuis en de tuinders. Claudia ter Beek-Tiethof  van de ontmoetingstuin overtuigde het stadsdeel om te komen helpen: “Aan het einde van de winter is er veel te doen. We gaan haagjes planten en onkruid trekken, er moet een goede afwatering komen, een waterleiding worden aangelegd en we willen nog compostbakken. Als we met z’n allen de handen uit de mouwen steken, zijn we straks klaar voor een mooie lente.”    

Voeten in de klei

In het servicecentrum Oost werken verschillende afdelingen samen om het stadsdeel schoon, leefbaar en veilig te houden. Het is de uitvalsbasis van de onderhoudsdiensten en de wijkteams met de wijkcoaches zijn er gevestigd. Zij helpen de inwoners met hulp- en ondersteuningsvragen. Het stadsdeelmanagement richt zich voornamelijk op de verbinding tussen inwoners,  gemeente en andere partners. Debbie Brands: “Voor ons zijn dit momenten om een verschil te maken. De ontmoetingstuin is niet alleen onderdeel van ‘Jij maakt de buurt’, maar een prachtig project van samenwerking. We staan vrijdag met de voeten in de klei en helpen een enthousiaste club mensen voort.”