Project Harnas is van start

28 april 2021

Op woensdag 21 april 2021 ging project Harnas van start.

Met project Harnas willen we kinderen in Glanerbrug leren om voor zichzelf op te komen, nee te leren zeggen in moeilijke situaties, om te gaan met groepsdruk en weerbaarder te worden.

Voorlichting en training

We hebben het ook in Glanerbrug de afgelopen jaren een aantal keer zien gebeuren: kinderen die onder groepsdruk steeds verder gaan en zo in een wereld van criminaliteit belanden waar heel moeilijk weer uit te komen is. We willen dat kinderen veilig kunnen opgroeien. Daarom bieden we met project Harnas extra voorlichtingen en trainingen aan voor de groepen 7 en 8 op de basisscholen in Glanerbrug. Aan dit project werken Gemeente, Politie, Halt, Alifa jongerenwerk, Tactus en de Wijkteams mee.

Trainingen starten binnenkort

De eerste trainingen gaan binnenkort van start op basisschool De Ouverture. Tijdens een informatieavond is het programma van project Harnas aan de ouders van de leerlingen van De Ouverture toegelicht en was er ruimte voor het stellen van vragen. Wijkagent Dennis Baaijens beschreef de aanleiding van het project en ook de andere deelnemers stelden zichzelf voor en gaven een korte beschrijving van wat zij de komende tijd aanbieden aan de leerlingen van groepen 7 en 8.

Andere scholen volgen

Binnenkort wordt ook op de andere basisscholen in Glanerbrug een ouderavond gehouden. Daarna gaan ook hier de trainingen en voorlichtingen van start. Zo werken we samen aan de weerbaarheid van kinderen in Glanerbrug.