Rondleidingen in Oost tijdens de Twentse Waterweek

wadi zuid esmarkerrondweg
15 juni 2022

Enschede staat helemaal in het teken van water tijdens de Twentse Waterweek.

Tussen 11 en 19 juni zijn op verschillende plekken leuke activiteiten voor jong en oud rondom het thema water. Ook in Enschede Oost.

Rondleiding rioolwaterzuivering Glanerbrug

Bent u benieuwd hoe waterschap Vechtstromen uw afvalwater weer zuivert zodat het terug de natuur in kan? Zie, ruik en leer tijdens een speciale rondleiding bij rioolwaterzuivering Glanerbrug hoe dit afvalwater weer schoon wordt. De rondleiding wordt gegeven op zaterdag 18 juni om 10.00 uur, 11.00 uur, 12.00 uur en 13.00 uur. Locatie: Kerkstraat 86 Glanerbrug. Kijk op www.groenblauwtwente.nl voor meer informatie.

Rondleiding project GroenBlauw Wooldrik

Vroeger kwam de Zuid-Esmarkerrondweg nog weleens onder water te staan als het heel hard regende. Dit probleem pakt de gemeente Enschede aan. Tijdens een excursie op zaterdag 18 juni laat waterontwerper Ronald Wentink zien hoe het Wooldrik wordt aangepast aan het weer van de toekomst. Hij neemt u mee naar de nieuwe verlagingen langs de sportvelden van Phenix, naar de Leuriksbeek en vertelt wat er tegenwoordig allemaal onder het asfalt van de Zuid-Esmarkerrondweg ligt. De rondleiding op zaterdag 18 juni start om 15.30 uur bij de parkeerplaats van het voormalige Servicecentrum Oost (nu Stedelijk Lyceum) aan de Gronausestraat 300 Enschede.

U kunt u voor deze rondleiding aanmelden door een e-mail te sturen naar enschede@groenblauwenschede.nl.