Ruim tweehonderd matches op DOEN! Beurs

13 juni 2016

De DOEN! Beurs in stadsdeel Oost is een succes geworden.

In totaal maakten 211 mensen uit de wijken Ribbelt, Stokhorst, Schreurserve en Velve-Lindenhof een afspraak om echt wat te gaan doen. Dat kan vrijwilligerswerk zijn of een cursus, een opleiding of (parttime) betaald werk. De DOEN! Beurs werd georganiseerd om mensen die in een bijstandssituatie zitten, te motiveren iets te doen voor de samenleving of om ze een stapje verder te laten komen dan waar ze staan in de re-integratie.

Een succesvolle methode. De 24 standhouders hebben allemaal voldoende mensen gesproken en mensen ingetekend die wat gaan doen. Zoals voor het beheer en onderhoud op een sportterrein, als vrijwilliger bij een van de wijkraden, voor een cursus bij de Volksuniversiteit of Power, of om aan te sluiten bij een van de vele projecten van Alifa.

Betrokken bij de wijk

Wijkraad Ribbelt-Stokhorst heeft een A4-tje vol namen en adressen. Ferry Dragtstra, voorzitter van de wijkraad: “Er blijken veel mensen in de wijk te wonen die echt wat kunnen en ook willen helpen bij de activiteiten van de wijkraad. We zijn heel blij met deze beurs. Op deze manier vind je aansluiting en kunnen we nieuwe dingen oppakken”.

Wie opgeroepen wordt voor de DOEN! Beurs is verplicht te komen en verplicht zich bij een organisatie aan te sluiten. Wie niet komt krijgt bezoek aan huis en krijgt te maken met een sanctie op de uitkering. In veel gevallen blijkt dit niet nodig. Eenmaal op de beurs ontstaat bij veel mensen enthousiasme en bereidheid iets te willen doen. Sommigen tekenden zich bij meerdere organisaties in als vrijwilliger. Organisator Raymond Schurink: “We willen graag standhouders die bekend zijn in de wijk. Dat werkt. Zeker bewoners in Ribbelt, Velve en Schreurserve zijn betrokken bij hun wijk. Dat een markt als deze dan goed werkt, blijkt wel uit de hoge opkomst en de hoeveelheid matches die zijn gemaakt.”