Sinterklaasintochten in Oost

01 november 2016

Op zaterdag 12 november komt Sinterklaas weer in ons land aan. Uiteraard reist hij vanuit Maassluis via Enschede direct door naar Glanerbrug.

Om ongeveer 13.45 uur arriveert hij bij de hoek van de Gronausestraat en de Abel Tasmanstraat. Daarna vervolgt hij zijn route, onder muzikale begeleiding van show- en marchingband EVC uit Enschede. De Sint maakt eerst een ronde via de Abel Tasmanstraat, richting, Schipholtstraat en Tolstraat. De goedheiligman vervolgt de tocht via de Gronausestraat en Nieuw Frieslandstraat door Glanerbrug noord. De Sint wordt ontvangen bij het parochiehuis aan de Kerkstraat.

Wooldrik

Zondag 13 november rijdt Sinterklaas een route door ’t Wooldrik. In een fraaie koets met wel vijftig pieten vertrekt de Sint rond 14.00 uur vanaf servicecentrum Oost. De route gaat globaal via de Hofstedeweg, Bourdonstraat en Celciusstraat, Wooldrikshoekweg en Van der Waalslaan richting Tegelerweg en Pastoor Geertmanstraat. De Sint wordt ontvangen in buurthuis De Roef. Daar is de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd en mooiste piet en aansluitend een echte pietendisco.