Tiental initiatieven op Burendag

16 september 2020

Op 26 september is het Nationale Burendag.

Een jaarlijks initiatief van het Oranjefonds. Juist uw eigen buurt en buren kunnen in deze tijd betekenisvol zijn. In stadsdeel Oost hebben een tiental buurtgenoten al plannen gemeld op de website van de Nationale Burendag. Doe ook mee en meld u aan.

Coronamaatregelen blijken geen beperking te zijn voor goede ideeën. Sterker: juist in deze tijd is het leuker om de buren beter te leren kennen. De website burendag.nl adviseert vooral activiteiten buiten en voor de deur te organiseren. Dat zorgt ervoor dat veel buren met elkaar de straat en eigen voortuinen aanpakken. Veelal met een stukje gezelligheid op de stoep.

Ideeën

In Varvik-Diekman gaan buren met de voortuinen aan de slag, in Oikos gaan buren de gezamenlijke tuin in ere herstellen. In de vlinderbuurt is het een gezellig samenzijn met spellen voor de kinderen en in de Kloostertuin gaan de (moes)tuinbezitters met elkaar aan de slag om de tuinen winterklaar te maken. Veel sportverenigingen en Kinderboerderij ’t Wooldrik organiseren activiteiten waar bewoners uit omliggende buurten welkom zijn. Check voor de activiteiten de website.

Meld u aan

Wilt u ook wat organiseren met uw buren dit jaar, meld uw idee aan op burendag.nl.