Twentse sportweek start met Kidsrun

Van 17 tot en met 22 april wordt in alle Twentse gemeenten de sportweek georganiseerd.

Hierdoor krijgen studenten Sport en Bewegen van het ROC van Twente de mogelijkheid beroepservaring op te doen bij het organiseren van sportevenementen. Ze worden begeleid door beroepskrachten. De organisatie van de Twentse Sportweek is geïntegreerd in het onderwijsprogramma van het ROC. De studenten leren in de praktijk wat er allemaal bij een sportevenement komt kijken: van het regelen van een locatie tot het bedenken van een activiteit.

Start met Kidsrun

Voor leerlingen van basisscholen is de sportweek een feest. Zij maken kennis met allerlei bewegingslessen en sporten. De week wordt afgerond met de nationale Koningsspelen op 22 april. De sportweek start met de Kidsrun. Een spektakel dat vast onderdeel is van de Enschede Marathon. In stadsdeel Oost is de kidsrun op twee locaties: het winkelgebied Gronausestraat in Glanerbrug en het Miroterrein. De start is om 9.30 uur en aansluitend start de Enschede marathon.

Sportdag

De sportweek krijgt een vervolg met een sportdag op elke basisschool, verzorgd door het sport- en beweegteam Oost. Dit team bestaat uit de combinatiefunctionarissen en vierdejaars ROC-studenten Sport en Beweging. Leerlingen maken kennis met allerlei sporten: zoals voetbal en volleybal, maar ook trendsporten als taekwondo, frisbee en turnen en er is een stormbaan.

Overzicht sportdagen

Maandag 18-4: de scholen Gerardus en Glanerbrug Noord (locatie Sportlust).

Dinsdag 19-4: de scholen Troubadour, Drakensteyn en Glanerbrug Zuid (locatie Sportlust).

Woensdag 20-4: de scholen Kiem en Willem Wilmink (locatie Zuid Eschmarke).

Donderdag 21-4: de scholen De Kubus en Uitvinding + Wooldrik (locatie Phoenix).

Vrijdag 22-4: school Alfonsus (locatie Vogido)