Verhuisdozen staan klaar in Servicecentrum Oost

16 september 2020

Nog een paar dagen en dan verhuizen de medewerkers van Servicecentrum Oost naar de nieuwe locatie aan de Keppelerdijk.

Na ruim 15 jaar krijgt het pand aan de Gronausestraat een nieuwe bestemming. De servicecentra in de stadsdelen zijn ooit opgezet vanuit de gedachte een compleet dienstenpakket onder één dak te hebben. Niet alleen van de gemeente, maar ook van zorgpartijen en politie. Een centraal punt waar vraag en aanbod samenkomt en waar kennis wordt gedeeld.

Een nieuw tijdperk

Veel organisaties, ook de gemeente, hebben de afgelopen tien jaar belangrijke organisatieveranderingen ondergaan en nog steeds is er volop beweging. Corona heeft een hele nieuwe kijk op kantoorwerk teweeg gebracht. Een ontwikkeling naar een nieuw evenwicht in online, in de wijk, thuis en op kantoor. Aan de Keppelerdijk is de locatie gevonden die compacter is en past bij de opgave van Stadsdeel Oost namelijk een schone en veilige omgeving, zorg en ondersteuning waar nodig en het verbinden van betaalde en onbetaalde professionals aan de doelstellingen van de stad.

Welkom

De wijkcoaches, wijkbeheerders en wijkregisseurs zijn vanaf 1 oktober gehuisvest aan de Keppelerdijk 2. De voormalige school is verbouwd tot kantoor en er zijn mogelijkheden voor overleg en (beperkt) bijeenkomsten. We hadden dit graag gevierd met een hapje en drankje en een Open Huis, maar dat gaat niet in deze tijd. Mocht de aanleiding er zijn om een afspraak te maken, dan heten we u natuurlijk van harte welkom in ons nieuwe gebouw.

Bruisende plek

Met het verlaten van het servicecentrum aan de Gronausestraat breekt ook voor deze locatie een nieuwe tijd aan. De onderwijstak Innova van het Stedelijk Lyceum krijgt de sleutel van dit gebouw en gaat er een bruisende plek van maken.