Vrijwilligers onmisbaar bij realiseren persoonlijke doelen

Vrouw op een hometrainer. Naast haar staat een vrijwilliger/begeleider
12 mei 2021

Vrijwilligers zijn onmisbaar in de zorg.

Ook InteraktContour Enschede ervaart dagelijks hoe waardevol vrijwilligers zijn. Alex Winters, senior begeleider: ”Door de extra handen van vrijwilligers, kunnen we nét wat meer bieden, zoals meer aandacht of activiteiten op maat. Daarom zoeken we mensen die zich willen inzetten voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.”

Vrijwilligers gezocht voor diverse activiteiten

Vrijwilligers maken deel uit van het team professionele begeleiders. Zij ondersteunen mensen bij het realiseren van persoonlijke doelen, gericht op het vergroten van hun zelfstandigheid. Voor de locatie Hogeland aan de Pastoor Geertmanstraat zoekt InteraktContour vrijwilligers:

  • die willen ondersteunen bij Fit & Vitaal activiteiten.
  • die kennis hebben van websites ter ondersteuning van computeractiviteiten.

“Vrijwilligers die cliënten met afasie helpen bij spraak-, taal- en schrijfoefeningen en die zich willen inzetten voor lunch-, koffie- en spelactiviteiten zijn ook welkom”, vertelt Alex. Er is altijd iets mogelijk.

Vrijwilliger worden bij de dagbesteding van InteraktContour

Jaarlijks krijgen in Nederland 130.000 mensen te maken met de gevolgen van hersenletsel door een beroerte, hersentumor of chronische ziekte. Hersenletsel zet hun leven op z’n kop. Bij InteraktContour leren zij wat nog wél kan en ontdekken zij nieuwe talenten. Wilt u zich ook inzetten voor mensen met hersenletsel? Word dan vrijwilliger bij de dagbesteding van InteraktContour in Enschede.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Lars Ketzer op 06 - 20 88 31 26 of 053 - 43 10 666 of via enschede@interaktcontour.nl.