Voormalig Zwembad De Brug

Helpt u ons zoeken naar een maatschappelijke invulling voor Zwembad ‘De Brug’?

Zwembad De Brug is nu al een tijdje gesloten. De gemeente Enschede wil samen met de inwoners van Glanerbrug en omliggende wijken onderzoeken of we een nieuwe maatschappelijke bestemming voor het pand kunnen vinden. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan voorzieningen op het gebied van sport, cultuur, zorg en vrije tijd. Het zwembad komt in ieder geval niet terug. Dat is niet haalbaar.

De gemeente heeft niet de mogelijkheid om extra geld in het pand steken. Daarom zijn we op zoek naar maatschappelijke initiatieven die een plek zoeken, zodat we samen een mooie voorziening voor Glanerbrug realiseren én de huur van het pand kan worden opgebracht. Heeft u een goed idee voor zo’n maatschappelijke invulling? Of wilt u hier zelf iets aan bijdragen? Dan horen wij het graag.

Uiteindelijk moet de invulling kostendekkend zijn. De gemeente helpt bij het berekenen hiervan en bij het samenbrengen van goede ideeën.

Heeft u een goed idee en wilt u dat met ons delen?

Deel uw idee voor De Brug

Achtergrond

De gemeente Enschede is op zoek naar ideeën met een maatschappelijk karakter. U kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan voorzieningen op het gebied van sport, cultuur, zorg en vrije tijd. Het zwembad komt in ieder geval niet terug, dat blijkt niet haalbaar.  Uiteindelijk moet de invulling dus kostendekkend zijn. De gemeente helpt bij het berekenen hiervan en ook bij het samenbrengen van goede ideeën.

FAQ Veelgestelde vragen en antwoorden Zwembad ‘De Brug’

Staat uw vraag er niet tussen of ontvangt u graag extra informatie? Mail dan naar debrug@enschede.nl.

Contact

U kunt ons per mail bereiken via debrug@enschede.nl