Open Monumentendag en Monumentenprijs Enschede

06 september 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Reserveer het 2e weekend van september voor een bezoek aan uw eigen stad! Op 9 en 10 september vinden zoals ieder jaar de Open Monumentendagen plaats.

Het weekend om de bekende en onbekende parels van Enschede te bekijken. Maar ook om een monument te bezoeken waar u normaal niet kan komen, zoals de voormalige theekoepel van landgoed Van Heek, nog net zichtbaar tussen de Oldenzaalsestraat en Staringstraat.

Gelet op het jaarthema "Levend Erfgoed" springt het "Lint van Verhalen" eruit dat langs de perioden uit de Canon van Enschede voert. Net zo bijzonder is het "Lint van Verbeelding" waar in het Stadhuis en op vier andere locaties het verhaal van het monument levend wordt gemaakt door toneelspelers van Buitengewoon en de Theatermakerij. Volg de linten helemaal of maak uw eigen keuze uit de vele locaties.

Wilt u een glas-in-lood-zetter of een goudsmid aan het werk zien? Dat kan dit jaar. Zin in een wandeling? Een gids neemt u mee over de Campus van de UT of door het centrum. Of u wandelt door het Abraham Ledeboerpark via De Bijenstal Het Koetshuis naar Lammerinkswönner. Nieuwsgierig geworden wat er nog meer te bekijken en te doen is? Klik dan door voor het volledige programma: Enschede – Open Monumentendag.

Het weekend begint in het Stadhuis met de uitreiking van de Monumentenprijs Enschede 2023. Dit jaar zijn er zes genomineerden: Belthoes, De Maere, Hollandia Matzes, Huis van Gelderen, woning Kortenaerstraat 3 en Winkel Ter Heersche.