Rioolaansluiting

Een rioolaansluiting is een aansluiting van uw riool op het gemeentelijk riool.

Hoe gaat het in zijn werk?
Om een rioolaansluiting te verkrijgen op het gemeentelijke riool moet u een aanvraag indienen. Als u verzoek gehonoreerd is, zorgt de gemeente in overleg met u voor aansluiting op het riool. U kunt digitaal aanvragen via 'Online regelen'.

Bij het bouwen van een nieuw huis draagt meestal de aannemer zorg voor de aanleg van het stuk riolering op eigen terrein en het aanvragen van een vergunning voor de aansluiting op het gemeentelijke riool. Bouwt u echter in eigen beheer, bijvoorbeeld op een vrije bouwkavel, dan dient u zelf uw rioolvergunning aan te vragen en te zorgen voor de aanleg van het stuk riolering op eigen terrein. De gemeente zorgt dan voor de aansluiting.

Wat moet ik nog meer weten?
Wanneer de gemeente in een straat het riool vernieuwt, is het voor aanwonenden mogelijk een aansluiting aan te laten leggen. Dit kan dan met een flinke korting.
Een plattegrond van de bestaande huisaansluiting is verkrijgbaar door een verzoek in te dienen bij de Gemeente Enschede. Dit kan digitaal via het “Contactformulier”. Als u hier kiest voor de categorie “bouwen, wonen en Milieu” komt uw verzoek direct op de juiste plek binnen. Uiteraard kunt u ons ook bellen via telefoonnummer : 053-4817600.