Honden en voorzieningen

Er zijn in de stad diverse voorzieningen aangelegd speciaal voor honden. Dat zijn de hups (hondenuitlaatplekken) en hondenpoepbakken voor de hondenpoep, maar ook losloopgebieden en hondenspeelvelden. Onder het tabblad ‘Bijzonderheden’ vindt u hier meer informatie over, zoals kaarten waar de voorzieningen te vinden zijn.

De verschillende voorzieningen voor honden:

Hups (Hondenuitlaatplekken)

De hups zijn ingerichte plekken met snippers of gras, aangeduid met een houten paal met geel bordje met een hondje. De hups worden twee tot vijf keer per week schoongemaakt. Hierdoor is een hup hygiënischer en minder risicovol voor hondenziektes dan wanneer de poep in de openbare ruimte blijft liggen.

Hondenpoepafvalbakken

Op plaatsen waar veel honden(bezitters) wonen en de huidige hups intensief gebruikt worden zijn extra hondenpoepafvalbakken in de wijk geplaatst.

Losloopgebieden en hondenrenvelden

Honden mogen alleen loslopen op de losloopgebieden en hondenrenvelden.

Losloopgebieden zijn grotere niet omheinde gebieden waar u (in principe) geen opruimplicht heeft voor de hondenpoep. Natuurlijk gelden hier wel de normale omgangsregels met andere honden en mensen. Uw hond dient altijd onder controle te staan, ook als hij losloopt.
De hondenrenvelden zijn wel omheind. Het zijn kleinere terreinen waar u de hond niet mag laten poepen. Gebeurt dat per ongeluk toch, dan geldt er de normale opruimplicht.

Locaties voorzieningen voor honden

Bekijk de locaties op de kaart.

 

Indien u vragen heeft over de voorzieningen of een klacht wil doorgeven over het onderhoud van de voorzieningen, dan kunt u via dit digitale loket onder ‘meldingen woon- en leefomgeving' uw klacht of vraag digitaal doorgeven. U kunt uw melding ook telefonisch doorgeven op telefoonnummer 053-4817600. Dit kan alleen op werkdagen van 08:00 uur tot 17:00 uur.