Opening van het wijkpark De Bothoven

19 oktober 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Op 4 oktober was de officiële opening van het compleet vernieuwde wijkpark De Bothoven door burgemeester Roelof Bleker en directeur Leon Buiting van woningcorporatie De Woonplaats.

Zij maakten ook de naam van het wijkpark bekend: ‘t Bothofje. De naam is bedacht door een bewoner uit de wijk. 

Aantrekkelijke en veilige wijk

Er is de afgelopen jaren door de gemeente samen met woningcorporatie De Woonplaats en andere partners in de wijk veel gedaan om de wijk De Bothoven aantrekkelijker en veiliger te maken. De Woonplaats renoveerde de woningen en sloot de onderdoorgangen. De gemeente was druk met het opnieuw inrichten van straten en pleinen. Er liggen nu niet alleen nieuwe klinkers in de straten. Ook plantte de gemeente extra struiken en bomen. Hierdoor is de wijk nu een stuk groener. In samenwerking met de gemeente legde de wijkraad ook een moestuin aan. Verder kreeg het gebouw van Stichting Samenwerkende Democratische Organisaties (SDO) en de Stichting Marokkaans Platform een opknapbeurt. 

Nieuw wijkpark

Nieuw is ook het wijkpark in de wijk. Dit park werd met medewerking van de Wijkraad Bothoven, Alifa, SDO en de gemeente aangelegd. Alle betrokken organisaties werkten hier gezamenlijk hard aan. Het resultaat: een mooie plek die er door en voor wijkbewoners is gekomen. Een plek om gezellig samen te zijn, koffie of thee te drinken, naar live muziek te luisteren of  in de nieuwe moestuin te werken. Maar ook een plek om te ontspannen en een plek waar jongeren in de wijk lekker kunnen spelen.

Het nieuwe park kreeg ook een naam. De wijkraad schreef hier een prijsvraag voor uit. Er kwamen  ongeveer 80 inzendingen binnen met suggesties voor een nieuwe naam. De wijkraad koos uit de binnengekomen reacties de leukste en meest pakkende naam: ‘t Bothofje!

De foto's zijn van Erik Schaddelee


 

Leon Buiting en Roelof Bleker bij de opening van het wijkpark