Openingsfeest vernieuwde Crossbos. Komt u ook?

21 juni 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Het Crossbos is veranderd in een sportieve speelplek voor kinderen in Zuid. Dankzij een buurtinitiatief uit de Helmerhoek is het bos nu een groene, gezellige en uitdagende plek om te spelen, leren en ontmoeten. Vrijdag 5 juli is de feestelijke opening van het vernieuwde Crossbos.

Het Crossbos in de Helmerhoek is voor veel Enschedeërs een bekende plek. Toch kon het wel een upgrade gebruiken vonden buurtgenoten uit de Helmerhoek. Verschillende partijen gingen de samenwerking aan, met als resultaat een nieuw Crossbos met voor ieder wat wils.

Activiteiten voor jong en oud

Vanaf 15.00 uur zijn er volop activiteiten. Cross met je fietsje door het Crossbos, slinger aan de kabelbaan, leer volop judotricks en spring daarna op de smoothiefiets om je eigen smoothie te mixen. Liever een balletje schoppen? Doe dan mee met de voetbalwedstrijd. Ook is er een fruit- en ijskraam aanwezig en gaan de voetjes van de vloer bij DJ Sven.

Om 16.30 uur opent wethouder Leefomgeving en Stadsdeel Zuid Marc Teutelink officieel het vernieuwde Crossbos. Ook wordt dan de winnaar bekendgemaakt van de prijsvraag die is uitgezet onder leerlingen van basisschool De Wielerbaan. Afsluitend is er een picknick, waarbij iedereen een eigen picknickkleed en gevulde picknickmand meeneemt.