Oproep aan 55-plussers: praat mee over ouder worden en wonen in Enschede

15 november 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

De gemeente Enschede heeft uw hulp nodig. We doen een onderzoek naar behoeften rondom ouder worden en wonen in Enschede.

Dit onderzoek doen we samen met Enschedese woningcorporaties en zorgaanbieders. Dat zijn Ons Huis, Domijn en de Woonplaats en Livio, Liberein, Zorggroep Manna en De Posten. Bent u 55 jaar of ouder? Dan bent u de persoon die we zoeken om deel te nemen aan dit onderzoek.

Het onderzoek

Via het onderzoek willen we erachter komen wat inwoners van Enschede denken en voelen over ouder worden en wonen. Dat doen we via individuele gesprekken van maximaal 1,5 uur. Dat kan bij u thuis of op een kantoor van de gemeente. De gesprekken vinden plaats vanaf 21 november tot medio januari. De resultaten van dit onderzoek gebruiken wij bij gesprekken met initiatiefnemers over nieuwbouw- of renovatieplannen in Enschede. We willen meer woningen waarin u comfortabel en veilig kunt wonen, ook als u ouder wordt of een vorm van zorg nodig heeft. Met de resultaten van het onderzoek laten we ons beleid beter aansluiten op de woonwensen en -behoeften van uw generatie.

Er is plek voor een beperkt aantal deelnemers. We zoeken naar een goede vertegenwoordiging van inwoners van Enschede. Bij uw aanmelding vragen wij u daarom om gegevens over uw huidige woonsituatie, inkomen en leeftijd. Op basis van deze informatie selecteren wij de deelnemers aan het onderzoek.

Uw privacy staat voorop

We benadrukken dat we uw gegevens met de grootst mogelijke zorg en vertrouwelijkheid behandelen. Al uw gegevens blijven vertrouwelijk.

Een blijk van waardering

We waarderen uw tijd en inzet. Als dank voor uw bijdrage ontvangt u een Enschede cadeaukaart ter waarde van € 30,-. Deze kaart kunt u gebruiken bij vele winkels in Enschede en helpt ook de lokale middenstand.

Deelnemen?

Wilt u meedoen? Dan kunt u bellen of mailen met ons. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 06-15476856. Of een bericht sturen naar woononderzoek@enschede.nl. Aanmelden kan tot 24 november. U kunt ook contact opnemen als u vragen heeft of meer informatie wilt.