Opvolger gevonden voor huisartsenpraktijk Madioenstraat

02 oktober 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Het is belangrijk dat iedereen een huisarts heeft, vindt wethouder Harmjan Vedder (gezondheid) van de gemeente Enschede.

Blije gezichten daarom maandagmiddag 2 oktober bij de ondertekening van de praktijkoverdracht voor de huisartsenpraktijk Madioenstraat in Enschede. 

Per 1 januari is huisarts Sleyman Basous hier de nieuwe praktijkhouder. Hij volgt huisarts Rob Bonfrer op. Die nam eind 2021 op 70-jarige leeftijd afscheid van zijn patiënten.

In de tussentijd zette de regionale huisartsenorganisatie SHT-THOON de praktijk voort met waarnemers, onder wie huisarts Basous. SHT-THOON voerde diverse veranderingen door waardoor de praktijk aantrekkelijk werd voor opvolging. 

Wethouder Vedder: “Het huisartsentekort is een probleem in Enschede. Wij werken er met man en macht aan om dat aan te pakken. Dit is een voorbeeld van hoe met een andere aanpak is voorkomen dat patiënten hun huisarts kwijt zouden raken.”

In Enschede werken huisartsen, SHT-THOON, zorgverzekeraar Menzis en de gemeente actief samen om de stad aantrekkelijk te maken voor vestiging van nieuwe huisartsen. De SHT-THOON-leden in Enschede richtten een werkgroep op om te zorgen dat de capaciteit van de huisartsenzorg in Enschede wordt uitgebreid. De gemeente, Menzis, de huisartsen en SHT-THOON voeren regelmatig overleg om te kijken hoe dit doel kan worden behaald en wat daarvoor nodig is.

SHT-THOON-voorzitter Guus Bruins reageert: “Dat onze inzet heeft geleid tot dit resultaat, daar zijn wij echt enorm blij mee. Hiermee is de zorg voor ruim 2650 patiënten in deze wijk weer voor lange tijd geborgd.”

Huisarts Basous voelt zich al helemaal op zijn plek. “Ik werk al enige tijd in deze praktijk als waarnemer. Zodoende ken ik de collega-huisartsen in Enschede inmiddels goed. Ik voel me al verbonden met mijn patiëntenpopulatie en mijn team. Werken in Enschede is leuk. Ik verbind me daarom graag aan deze praktijk.”

De huisartsenpraktijk heeft geen ruimte voor nieuwe patiënten. Bij de ondertekening waren onder anderen aanwezig Guus Bruins van SHT-THOON, Marieke Nijhof, voorzitter HuisartsenZorg Twente, wethouder Harmjan Vedder en huisarts Sleyman Basous.