Organiseer jij een Vrijheidsmaaltijd?

07 april 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

We leven in tijden waarin helaas steeds weer blijkt hoe kwetsbaar Vrijheid is. We doen een beroep op jou om het belang van Vrijheid te onderstrepen! Help ons door op 5 mei een Vrijheidsmaaltijd te organiseren in jouw straat of buurt, of bijvoorbeeld samen met of vanuit een wijkvereniging.

In heel het land worden op 5 mei Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. De maaltijden zijn er in alle vormen en maten. De Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven.

We stellen het bijzonder op prijs als je de Vrijheidsmaaltijd aanmeldt bij het 4 & 5 mei comité van Enschede. Je kunt de maaltijd tevens aanmelden bij het Nationaal Comité en aldaar Vrijheidssoep aanvragen. Maar het is nog veel leuker en lekkerder om de vrijheidssoep samen met stadsgenoten te bereiden! Het recept vind je hier: Recept-vrijheidssoep-2023.pdf (4en5mei.nl).

Graag laten wij stadsgenoten weten waar zij 5 mei in gesprek kunnen over vrijheid! Het allerbelangrijkste is dat mensen elkaar ontmoeten en met elkaar het gesprek aangaan. Wat is vrijheid nu eigenlijk? Wat betekenen 4 en 5 mei voor jou? Is jouw vrijheid anders dan die van mij of die van een ander? Is er ooit zoiets als te veel vrijheid? Is vrijheid het herdenken van een oorlog of gaat het over meer? Wat is vrijheid in de toekomst? 

Kortom, genoeg stof tot nadenken en een zeer belangrijk thema om met elkaar over in gesprek te gaan. Kunnen we op je rekenen?

Praktische informatie

Het aanmelden van een Vrijheidsmaaltijd in Enschede kan via Whatsapp, +31 6 4388 8844 of per e-mail info@enschedeviertvrijheid.nl. Het 4 & 5 mei comité stelt een kleine vergoeding beschikbaar voor de organisatie van een Vrijheidsmaaltijd. Neem contact met ons op voor meer informatie.