Twee stedenabonnement Enschede-Hengelo (OV65+ pas)

Inwoners van de gemeente Enschede en Hengelo van 65 jaar of ouder kunnen een Twee stedenabonnement (OV65+) aanschaffen en hiermee vrij reizen in Enschede en Hengelo. Het vrij reizen geldt op werkdagen vanaf 9.00 uur en op overige dagen de gehele dag.

Reisgebied – geldigheid abonnement

  • Het abonnement is geldig in Enschede, Hengelo en tussen deze twee steden, in alle stadsbussen en op de regionale lijnen 50, 53, 60 en 62 en buurtbuslijnen 505, 506 en 508 van Syntus.
  • U reist op doordeweekse dagen na 09.00 uur en op weekend- en feestdagen de gehele dag.
  • U moet zich kunnen legitimeren bij een eventuele controle.

Het aanschaffen van een Twee stedenabonnement Enschede-Hengelo is inkomensafhankelijk.

Heeft uw huishouden een jaarinkomen over 2016 dat lager is dan 125% van het minimuminkomen? Dan komt u in aanmerking voor een gratis Twee stedenabonnement met een gratis OV-chipkaart.  
Voor alleenstaanden is deze inkomensgrens voor 2018 € 16.625,- bruto per jaar en voor echtparen/samenwonenden € 22.720,- bruto per jaar.

Komt u in aanmerking? Vraag dan via de belastingdienst een inkomensverklaring (indien van toepassing, ook van uw partner) over vorig jaar aan door te bellen naar 0800 – 0543 (gratis). Houdt daarbij uw Burgerservicenummer bij de hand. Stuur vervolgens de inkomensverklaring(en)  naar:

Gemeente Enschede
T.a.v. OV65+
Postbus 20
7500 AA Enschede

U krijgt dan z.s.m. na binnenkomst van uw brief een gratis anonieme OV-chipkaart met het Twee stedenabonnement thuisgestuurd.

Heeft uw huishouden een jaarinkomen dat hoger is dan het bovenvermelde minimuminkomen? Dan kunt u een Twee stedenabonnement Enschede-Hengelo aanschaffen tegen betaling van € 75,- per jaar.
Voor mensen die meer dan twee keer per maand met de bus reizen is dit al voordeliger dan reizen met een regulier vervoersbewijs.

Het abonnement kunt u kopen via de webshop van Syntus (www.syntus.nl)

Voor u het abonnement via de webshop kunt aanschaffen dient u:

  • in het bezit te zijn van een geldige persoonlijke OV-chipkaart,
  • een account aan te maken in “MijnSyntus” zodat u dit persoonlijke abonnement kunt aanschaffen (shop.syntus.nl/).
  • toegang te hebben tot internetbankieren (iDEAL) om direct te kunnen betalen.

Het abonnement is ook te koop bij alle oplaadpunten voor de OV-chipkaart. Hierbij is het gebruik van een persoonlijke OV-chipkaart en een bankpas voldoende.
(www.ov-chipkaart.nl/klantenservice/adresvinder).

Kunt u niet vinden wat u zoekt of wilt u meer informatie, laat het ons weten via het contactformulier.