Pathmos wijkfestival: Tijd voor de wijk

04 juli 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Op 13 en 14 juli organiseert Concordia voor de 1e keer een nieuw wijkfestival in Pathmos: ‘Tijd voor de Wijk’. Theatermakers, muzikanten, kunstenaars én bewoners laten hun ‘kunsten’ zien.

Het festival voor jong en oud vindt op verschillende plekken in de wijk plaats. Op het plein van wijkcentrum de Boei is er live muziek en dans. Ook kunt u de fotoexpositie De Tattoos van Pathmos bewonderen en luisteren naar de verhalen van de wijkbewoners hierbij. Nieuwsgierig geworden? Dan kunt u aan de Tattoo Tafel zelf tattoos tekenen en tattoos plakken.

Er is natuurlijk ook muziek! In het Ainsworthpark staat de Gert & Hermien tent. Gert is ook aanwezig  en  Pathmos’er Peter Reinders draait er platen van dit duo. Bovendien kunt u nog het Smartlappen Karaoke mini-podium beklimmen en zelf zingen. Wist u dat er best wat muzikanten en zangers uit de wijk zijn voortgekomen of een tijd gewoond hebben. Denk aan Gert van Gert & Hermien, Getty Kaspers van Teach-In, Wilma Landkroon en de The Rabbites.

En er is meer…

  • Sommige wijkbewoners zijn creatief, zijn kunstenaar of hebben een bijzondere verzameling. Zij stellen hun huis open om daar kunst te kijken. En ook op diverse plaatsen in de wijk tonen zij hun schilderijen, tekeningen, foto’s en verzamelingen. 
  • In de ommuurde Pathmos Oase tuin kan jong en oud schilderworkshops volgen. Daarnaast zijn er rondleidingen door de tuin en exposities. 
  • Bij Aveleijn kunt u kunstkijken en uw eigen Pathmoszakje borduren. 
  •  In de hal van De Woonplaats is een expositie met vele foto’s van de Pathmoswijk van vroeger. 
  • Samen met Kiek ’n Kopen wordt er gepimpte kleding getoond.