Plantdag Voedselbos Viermarken

14 december 2022
Nieuwsoverzicht
diverse mensen zijn bomen aan het planten

Op 3 december 2022 zijn veel eetbare soorten bomen en struiken in het Wageler naast de Viermarken geplant.

Het idee kwam van de Vereniging Wageler samen met ‘voedselboss’ Martijn Aalbrechts. Buurtbewoners, raadsleden, studenten, leden van de Vereniging en Viermarkenmedewerkers gingen enthousiast aan de slag. Met notenbomen, fruitbomen, fruitstruiken en klimmers is een mooi voedselbos ontstaan. 

Het voedselbos is goed voor de biodiversiteit. Er groeit gezond voedsel en voor insecten, vlinders, volgens en andere dieren is ook veel eetbaars te vinden.  De meeste bomen zijn nu nog klein en hebben tijd nodig om veel vrucht te geven. Met een gift van de Soroptimisten Enschede kon de organisatie ook grotere bomen kopen zoals een moerbei.

Het voedselbos bestaat uit 2 delen: 

  • Een deel voor de Viermarken waar ze gemakkelijk kunnen oogsten 
  • Een romantisch deel voor beleving en om te leren.  De Vereniging Wageler Samen verzorgt de educatie. 

Het voedselbos is nog niet open voor publiek. Dit komt omdat het voedselbos nog te kwetsbaar is. Wel komt er een pluk-pad aan de zuidkant. 

Op de plantdag is via een appgroep een pool (appgroep) gemaakt. Hierin zitten mensen die af en toe willen meehelpen. Voor grotere klussen komt er een werkochtend of -middag. De medewerkerkers van Stichting boerderij De Viermarken zorgen voor het reguliere onderhoud.

Meer informatie over het voedselbos

Neem contact op met Vereniging Wageler Samen: y.weustink@wageler.nl