Politieke partijen steunen LHBT-plussers

11 oktober 2022
Nieuwsoverzicht
Regenboog stembusakkoord

Op maandag 10 oktober hebben negen partijen van de gemeenteraad Enschede het Regenboog Stembusakkoord ondertekend in het Stadhuis.

Door de verklaring te ondertekenen spannen de politieke partijen zich in om deze collegeperiode maatregelen op het gebied van LHBT+ emancipatie uit te voeren.

Het Regenboog Stembusakkoord is een initiatief van het COC Twente-Achterhoek, de belangenorganisatie die zich inzet om homoseksualiteit en genderidentiteit bespreekbaar te maken.
Maandag is het akkoord ondertekend door de Enschedese partijen VVD, BBE, PvdA, CDA, GroenLinks, Volt, PvdD, DD6 en Enschede Anders. De ondertekenaars zetten zich in voor een diverse en inclusieve gemeente, waar iedereen zichzelf kan zijn, ongeacht seksuele oriëntatie, genderidentiteit, genderexpressie en geslachtskenmerken of welke grond dan ook. 

Regenboogdagen

Het Regenboog Stembusakkoord is ondertekend tijdens de lokale Regenboogdagen. Tijdens de Regenboogdagen van 4 t/m 11 oktober zijn er allerlei activiteiten georganiseerd in Enschede die aandacht vragen voor de LHBTI+ gemeenschap en inclusiviteit. Op 11 oktober (Coming Out day) zijn de Regenboogdagen afgesloten met een Regenboogontbijt in het Stadhuis.