Politiekids voor heel Enschede West

02 november 2022
Nieuwsoverzicht
2 kinderen als politiekid in actie samen met een politieman

Na een geslaagde proef met Politiekids op Stevenfenne en Pathmos, is vanaf januari Politiekids voor heel Enschede West beschikbaar!


Kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 11 jaar die wonen in Enschede West, kunnen zich vanaf 1 november 2022 aanmelden. De organisatie is in handen van SVEN incluzio uitvoering, Sportaal, Politie, Budocentrum, Juf Talent, Alifa en Stadsdeelmanagement West.

Wat leren kinderen als Politiekid?

De kinderen gaan met de politie op pad om bijvoorbeeld snelheidscontroles uit te voeren. Ook spreken ze mensen aan omdat ze telefoneren op de fiets of in de auto en ze gaan op bezoek bij het cellencomplex. In de training komen verder de volgende onderdelen aan bod: weerbaarheidstraining/trainingen in snelheid en fitheid en samenwerken in een groep.
De kinderen sluiten de training af met een examen en krijgen een certificaat. 

Opgeven

De training start op 19 januari na schooltijd en duurt tot en met 21 april. Er is plek voor 24 kinderen. Voorwaarde voor deelname is dat ouders ook 3 x meedoen aan een Politiekids moment. Bijvoorbeeld als begeleider bij een uitstapje/activiteit of als ‘boef’  tijdens het examen. 

Meer informatie

Wilt u meer informatie stuur dan een e-mail naar politiekidsenschedewest@gmail.com