Proef met schoollunches OBS de Spinner en CBS de Koning

19 oktober 2022
Nieuwsoverzicht
broodtrommeltje met daarnaast een appel en banaan

Vanaf 24 oktober 2022 start een proef met schoollunches in Enschede West. Vanuit ontmoetingsplek de Boei aan de Spinnerstraat 271 begint de proef bij de basisscholen CBS de Koning en OBS de Spinner.

Elke schooldag wordt voor ieder kind een lunchpakket gemaakt door vrijwilligers uit de wijk, ouders en verzorgers van de kinderen. De pilot duurt tot einde schooljaar 2022/2023. Daarna wordt gekeken of een vervolg mogelijk is en misschien wel een uitbreiding naar meer basisscholen.

Waarom wordt dit gedaan?

Vanuit de visie een gezonde ontwikkeling en dat ook goed lunchen op school veel voordelen kent:
•    Het kind voelt zich er vrolijk en fit door 
•    Gezond eten zorgt voor extra vitamines en meer energie
•    Het heeft een positief effect op de leerprestaties
•    Samen eten is gezellig en biedt een rustpunt in de dag

Niet ieder kind kan altijd een lunch meekrijgen van huis. Door geen onderscheid te maken, worden voor alle leerlingen op de 2 basisscholen lunches gemaakt. Daarbij wordt uiteraard rekening gehouden met allergieën en dergelijke.

Dankzij een groep warme vrijwilligers, onder begeleiding van iemand met HACCP worden de lunches samengesteld en naar de scholen gebracht voor lunchtijd.

Samen Versterken we Enschedees Noaberschap en dat begint bij een gezonde start voor de jeugd.

Voor het team vrijwilligers zijn nog plekjes open. Mocht u het leuk vinden om 1 of 2 ochtenden door de weeks van 08.45 uur tot 11.30 uur te willen helpen, stuurt u dan een mail aan: schoollunchteam@gmail.com