Proef succesvol; BSO+ wordt een blijvertje

12 maart 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Het college van B&W heeft besloten te blijven investeren in BSO+. Dit is buitenschoolse opvang voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Deze vorm van buitenschoolse opvang wordt sinds 2 jaar als proef aangeboden op 3 locaties in Enschede. Op deze locaties is een extra pedagogisch medewerker aanwezig. Hierdoor is het mogelijk meer aandacht te geven aan de kinderen die extra steun of hulp nodig hebben. De proef is zo succesvol verlopen dat nu is besloten dit blijvend aan te bieden.

Dat is fijn voor kinderen die er gebruik van (kunnen) maken, en voor hun ouders/verzorgers. Zo  wordt voorkomen dat zwaardere, en meestal duurdere vormen van (jeugd)zorg nodig zijn, die vaak  verder weg zijn van huis. Of dat ouders niet kunnen werken omdat er geen goede opvang is voor hun kind. Kinderen kunnen samen met broertjes, zussen en/of vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt na school worden opgevangen op dezelfde plek.

Via wijkteams

Medewerkers van de wijkteams bepalen of kinderen in aanmerking komen voor BSO+. Dat gebeurt in afstemming met de locatiemanagers van de BSO-locaties. In totaal zijn op 3 locaties 15 plaatsen beschikbaar voor kinderen die een (lichte) vorm van extra ondersteuning nodig hebben. Denk aan kinderen met ADHD, een lichte verstandelijke beperking of een Autismespectrumstoornis (ASS). 
De locaties zijn:

  • BSO Sprookjesbos (KOSMO)
  • BSO Olympialaan (Partou)
  • BSO Piccolo (Humankind)

Mooie ontwikkeling

Wethouder Harmjan Vedder (kansengelijkheid, onderwijs en kinderopvang) is blij met het besluit: “We zetten in Enschede alles op alles om kinderen kansen te geven. Ook deze investering draagt daar aan bij. Kinderen die voorheen niet naar de BSO konden, kunnen dat nu wel, dankzij extra begeleiding door een pedagogisch medewerker. Dat is een hele mooie ontwikkeling. Dat is goedkoper dan duurdere alternatieven èn beter voor de kinderen.”

In totaal investeert de gemeente dit jaar ruim 75.000 euro in deze vorm van opvang.

Als u denkt in aanmerking te komen voor deze vorm van opvang, neem dan contact op met onze wijkteams. Dat kan via de Wijkwijzers. Zij zijn te bereiken op 053-4817900. Meer informatie vindt u op onze webpagina over de Wijkwijzer