Raadsvergaderingen week 50 2023

06 december 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Bekijk hier de agenda's voor de raadsvergaderingen in de week van 11 december 2023.

Actualiteitenraad

Op maandag 11 december 2023 vindt van 18.00 uur tot 19.00 uur de actualiteitenraad plaats. De actualiteitenraad vervangt het vragenhalfuur in de raadsvergadering en de verschillende kamers van de Stedelijke Commissie, en vindt plaats in de raadzaal van het stadhuis. Tijdens de actualiteitenraad stellen gemeenteraadsleden vragen over actualiteiten in de stad. Belangstellenden zijn van harte welkom om deze raadsvergadering live te volgen op de publieke tribune van het stadhuis.

Bekijk de agenda voor de Actualiteitenraad van 11 december 2023. Via deze link kunt u de actualiteitenraad ook live volgen of achteraf terug kijken. 

Gemeenteraad

Op maandag 11 december 2023 vindt vanaf 19.00 uur de OPINIE053 bijeenkomst plaats over “Plezierig oud worden in Enschede? Hoe dan?” Dat kan! Deze bijeenkomst vindt plaats in de burgerzaal van het stadhuis. 

De gemeenteraadsleden willen graag met (ervarings)deskundigen in gesprek, maar ook met (organisaties van) ouderen van nu en van de toekomst. Wat betekent vergrijzing voor onze Enschedese maatschappij? Welke impact heeft dat op bijvoorbeeld zorg, wonen en welzijn? Op welke manier kunnen we Enschede voorbereiden op de uitdagingen die hiermee samenhangen? Wat zijn ook de kansen die we moeten grijpen? 

Wil jij meedenken en meepraten?  
Laat ons weten hoe jij ouder wilt worden in Enschede. Wat vind jij van belang? Je bent van harte welkom op 11 december! Graag ontvangen we jouw aanmelding van tevoren. Dat kan door deze QR code te scannen: (ps. mocht dat niet lukken dan kun je een mailtje sturen naar: raadsgriffie@enschede.nl

Raadscommissies

Dinsdag 12 december 2023
Stadsdeelcommissie Zuid.
Aanvang: 19.30 uur.
Locatie: Bonhoeffer College, locatie Vlierstraat PrO, Vlierstraat 75, 7544 GG Enschede.

Onderwerpen: 

  • Inhoudelijk agendapunt – informerend:  Aanvraag volkshuisvestingsfonds Hanenberglanden
  • Inhoudelijk agendapunt – informerend: Terugblik jaarplan 2023

Bekijk hier de agenda van stadsdeelcommissie Zuid van 12 december 2023. Via deze link kunt de vergadering achteraf terug kijken.

Bezoekers en sprekers bij commissievergaderingen

Belangstellenden zijn van harte welkom. 
Als u het woord wenst te voeren bij één van de agendaonderwerpen op een stedelijke commissie of stadsdeelcommissie, dan kunt u contact opnemen met de betreffende commissiegriffier. Deze zal met u overleggen hoe u kunt inspreken. 

Let op: als u wenst in te spreken, is het in uw eigen belang dat u vroegtijdig contact opneemt met de commissiegriffier in verband met de voorbereidingen. Wacht dus s.v.p. niet tot de dag van de vergadering, maar neem bijtijds contact op.

De commissiegriffier is: 
Stadsdeelcommissie Zuid: dhr. D. Kosar, d.kosar@enschede.nl tel. 14 053.
 

Volg de gemeenteraad van Enschede via X via @raad053 en #raad053