Recreatieondernemers in Enschede laten de regio (op)bloeien

03 oktober 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

In februari 2024 start de cursus Gastheer van de Stad Enschede

Deze cursus waar 25 horeca- of recreatieondernemers in de gemeente Enschede aan mee kunnen doen, is meer dan een cursus alleen. De ondernemers leren meer over de prachtige stad en omgeving en gaan aan de slag met een unieke ervaring die ze kunnen meegeven aan hun gasten.  

Cursus helpt ondernemers en Enschede op te bloeien als toeristische bestemming 

Het programma zorgt ervoor dat ondernemers ondergedompeld worden in de ontstaansgeschiedenis en cultuurhistorie van Enschede, bijzondere flora en fauna en tips om het eigen terrein te vergroenen. “Geweldig om te zien dat ondernemers zo graag de informatie in zich opnemen en er echt zelf mee aan de slag gaan.” aldus trainer Lilian Dieben van IVN Natuureducatie.  

Ook toeristische en recreatieve ontwikkelingen komen aan bod. Met de cursus bouwen de ondernemers een netwerk op en gaan aan de slag met natuur-/cultuurbeleving vanaf hun eigen voordeur. Met elkaar bouwen de ondernemers hun kennis en netwerk uit en helpen Enschede bloeien als toeristische bestemming.  

Enthousiaste ondernemers

“De ondernemers die meedoen, zijn tijdens en achteraf altijd heel enthousiast. Ze hebben veel geleerd, maar ook veel ervaren. Door te ervaren kunnen ze later zelf ook het verhaal van het gebied doorvertellen.” aldus trainer Lilian Dieben van IVN Natuureducatie. Gastvrouw Simone Koggel - Erve Vechtdal - Koe Safari heeft meegedaan aan de cursus in het Vechtdal. Ook zij is enorm enthousiast over de cursus. “Wat fijn dat ik heb mee kunnen doen aan deze cursus! Ik heb er zoveel meer uit kunnen halen dan ik vooraf had kunnen bedenken. Een leerzaam natuurlijk cadeau voor mezelf en mijn onderneming!” 

Ondernemers kunnen zich aanmelden! 

De cursus bestaat uit 4 middagen (6 en 13 februari + 12 en 19 maart 2024) en een terugkomdag (5 november 2024). Dankzij bijdragen vanuit Gastvrij Overijssel en gemeente Enschede kost deelname aan het programma slechts eenmalig € 100,- per persoon (normaal €1.000). Dit is inclusief lesmateriaal, vijf cursus(mid)dagen, koffie/thee en lunch op de terugkomdag en een feestelijke afsluiting van de cursus met certificaat en een gevelbordje. Aanmelden kan via de website van IVN. Voor vragen kan contact worden opgenomen met Lilian Dieben: l.dieben@ivn.nl of 06-57446750
De cursus wordt uitgevoerd door IVN Overijssel in samenwerking met Enschede Promotie en andere lokale organisaties. Mede mogelijk gemaakt door Gastvrij Overijssel en gemeente Enschede.  
 

Foto: Rob Baas