Ruim 300 basisschoolleerlingen nemen kijkje op bouwplaats rotonde Knalhutteweg – Het Stroink

18 juli 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

De werkzaamheden aan de nieuwe rotonde Knalhutteweg – Het Stroink zijn in volle gang. Voor aannemer Dura Vermeer goede reden om leerlingen van ODBS Het Stroink en De Regenboog uit te nodigen voor een bezoekje aan de bouwplaats. Een geslaagde dag! Ruim 300 enthousiaste leerlingen bekeken dinsdag 11 juli de werkzaamheden van dichtbij.

Het bouwbezoek begon met uitleg in de klas. Leerlingen kregen meer te horen over het project en veiligheid op de bouwplaats. Daarna was het tijd om, met hesjes aan en helmen op, de werkzaamheden van dichtbij te bekijken. In kleine groepjes liepen de leerlingen een rondje over de bouwplaats. De dag werd afgesloten met een lekker ijsje.

Omgeving betrekken bij de werkzaamheden

Door de werkzaamheden aan de kruising moeten buurtbewoners en leerlingen van de naastgelegen scholen een aantal weken omrijden of iets verder lopen of fietsen naar huis of naar school. Projectleider Albrecht Baan van Dura Vermeer: “We vinden het belangrijk om de buurt te betrekken als we buiten aan het werk gaan. Dat doen we door ze goed te informeren. Maar bijvoorbeeld ook door een rondleiding voor de scholen te organiseren. Zo maken we de werkzaamheden een stukje leuker!”

Aanleg rotonde Knalhutteweg – Het Stroink

Enschede vindt verkeersveiligheid en bereikbaarheid belangrijk. Dit betekent dat er op verschillende plekken wordt gewerkt aan projecten om dit te verbeteren. Uit verschillende onderzoeken en metingen bleek dat bij de kruising Knalhutteweg – Het Stroink regelmatig gevaarlijke situaties ontstonden. Daarom wordt de kruising vervangen door een rotonde. De rotonde is verkeersveiliger en er is veel ruimte voor groen.