Ruim 400 bezoekers uit heel Nederland laten zich inspireren door Enschedese-aanpak

23 november 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Het jaarlijkse LPB Congres is van start gegaan in Enschede, met ruim 400 bezoekers uit alle hoeken van Nederland. Burgemeester Roelof Bleker opende het congres, gevolgd door warme woorden van Oberburgemeister Markus Lewe vanuit de zusterstad Munster en een opmerkelijke virtuele toespraak van Elon Musk vanuit zusterstad Palo Alto, een deepfake gemaakt door FairFake.ai.

Het centrale thema, 'zoek de grens op', vormt de rode draad van een grensverleggend programma vol inspiratie en innovatie. 

Onder leiding van de enthousiaste Erik Dijkstra, bekend als ex-Jakhals, worden de deelnemers meegenomen op een ontdekkingsreis die hun horizon verruimt. Het programma staat bol van inspiratie en vooraanstaande sprekers. Bart Ensink neemt deelnemers mee in de snelle en boeiende wereld van Artificial Intelligence. Mirjam Spitholt, een gelukskunde-expert, deelt inzichten over de invloed van individuen op hun eigen geluk. Albert Jan Kruiter, de gedreven oprichter van het Instituut voor Publieke Waarden, en Michelle van Tongerloo, niet alleen huisarts in Rotterdam-Zuid maar ook straatarts in de Pauluskerk en journalist, betreden eveneens het podium.

Het middagprogramma biedt een scala aan interactieve workshops, informatieve presentaties en locatiebezoeken. Een kleine greep uit het aanbod: een diepe duik in de grensverleggende mogelijkheden van kunstmatige intelligentie, een expeditie om de 'Big Five' van klimaatadaptatie te spotten, en de kans om meer te ontdekken over de sociale en wijkgerichte innovaties uit Enschede. Met een verscheidenheid aan boeiende workshops om uit te kiezen, is het congres een ware kennisexplosie en een showcase van hoe Enschede voorop loopt in gebiedsgericht werken en het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken.
 

Foto's LPB Congres