Ruyterlaan tijdelijk afgesloten door werkzaamheden

02 september 2022
Nieuwsoverzicht
Verkeersbord van wegwerkzaamheden

Met ingang van maandag 5 september starten de wegwerkzaamheden aan de Ruyterlaan, vanaf de Parkweg tot en met de kruising met de MH Tromplaan. Deze werkzaamheden zijn onderdeel van project ‘De Kop’ fase 3 en zijn begin november gereed.

De Kop, ook wel bekend als de Kop van de Boulevard, maakte de afgelopen jaren al grote ontwikkelingen door. Inmiddels is fase 3 gestart, waar de herinrichting en wegwerkzaamheden van de Ruyterlaan onderdeel van uitmaken. 

Werkzaamheden begin november klaar

De Ruyterlaan gaat de komende weken een make-over krijgen. De kruising met de Tromplaan krijgt nieuwe klinkers die ook zijn gebruikt bij de herinrichting van de Ripperdastraat. Het gedeelte vanaf de bestaande voetgangersoversteek tot aan de Parkweg krijgt nieuw asfalt. Daarnaast worden ook de trottoirs aan weerszijden opgeknapt. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen is de Ruyterlaan begin november weer open voor verkeer. 

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden is de straat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt omgeleid. De kruising aan de Parkweg blijft wel toegankelijk. 

Meer informatie over het project op de pagina 'De Kop'.