Schakelplein: van versteend plein naar groen parkje

15 juni 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Tijdens warme zomerdagen was het Schakelplein één van de warmste plekken in Pathmos. Buurtbewoners vonden dat dit anders kon. Zogezegd, zo gedaan. Vandaag is het nieuwe Schakelplein feestelijk geopend! Het schakelplein is het Schakelpark geworden.

Het Schakelplein, gelegen tussen de Eversstraat, Dr. Kosstestraat en Usselerweg, telt een flink aantal stenen minder. Een langgekoesterde wens van de buurtbewoners. Na een gezamenlijk ontwerpproces ging in februari van dit jaar de schep in de grond en kregen de eerste bomen een plek. Inmiddels zijn ook de planten, struiken en zitplekjes geplaatst en begint alles langzaamaan te groeien en te bloeien. Het is nu een groene plek waar bewoners elkaar ontmoeten.  

Buurtbewoners en tevens initiatiefnemers van het project Lidie Woltinge en Irena Bugajski zijn blij met het resultaat: “Geweldig dat het pleintje zo veranderd is. Het moest een plek worden waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. En dat is gelukt! Het moet nog een beetje groeien en bloeien, maar wat een verbetering is het nu al!”