Schrijf mee aan de verhalen over Rossie, het Twentse Ros

28 september 2022
Nieuwsoverzicht
Oproep scholen om mee te doen met de Verhalenroute van Rossie

Als gemeente organiseren we in de herfstvakantie de ‘Verhalenroute – Gi-Ga-Groene avonturen van Rossie’. Basisscholen kunnen een verhaal aanleveren en onderdeel worden van de verhalenroute die door de stadsdelen van Enschede loopt.

Komt Rossie dinosaurussen tegen in de supermarkt, loopt hij gevaar in het grote bos bij school of valt hij in de put en rolt hij een sprookjeswereld binnen? Daag de leerlingen uit om hun fantasie te gebruiken en de mooiste verhalen op papier te zetten. Kies één van de verhalen uit (max. een half A4) en stuur het op! 

Schrijf mee aan het verhaal

Lever als school vóór 12 oktober (tijdens de Kinderboekenweek) een verhaal van maximaal een half A4’tje aan via redactie@enschede.nl en word onderdeel van de Verhalenroute van Rossie. Meer weten over dit project? Stuur dan een mailtje naar redactie@enschede.nl.

Van alinea naar verhaal

Heb je een verhaal aangeleverd? Dan regelen wij de volgende stap! Tijdens de Kinderboekenweek hangen er grote kleurrijke posters met de verhalen op verschillende plekken in de wijk. Begin bij het startpunt en volg de route in de herfstvakantie. Zo maken we lezen leuk en toegankelijk voor iedereen!