Schuttersvereniging Glanerbrug zoekt opvolger Jan Wijngaards

06 september 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Het traditionele schuttersfeest Glanerbrug is dit jaar in het weekend van 8, 9 en 10 september. Dan gaat de schuttersvereniging op zoek naar een opvolger voor Jan Wijngaards.

Op vrijdag 8 september is er vanaf 19.00 uur het traditionele vogelschieten voor alle inwoners van Glanerbrug. Bent u 18 jaar of ouder dan mag u zonder verplichtingen mee schieten voor de titel van Dorpsschutter. De kosten zijn: € 5,-.

Zaterdag 9 september is vanaf 20.00 uur het feestelijke afscheid van de zittende koning Jan Wijngaards en zijn koningin Els. Dit afscheid is in ‘t Schuttershoes aan de Ekersdijk in Glanerbrug. Zij krijgen op de avond van 9 september een feestelijk onthaal. Iedereen is welkom om dit vanaf 20.00 uur mee te vieren.

Tot slot is er op zondag 10 september het Schuttersfeest. Dit spannende spektakel begint om 13.30 uur met de ontvangst van de zusterverenigingen bij ’t Schuttershoes in Glanerbrug. Om 14.00 uur start de folkloristische optocht door Glanerbrug. Dit doet de vereniging samen met de zusterverenigingen uit de regio én met begeleiding van drumband EVC Enschede. De zittende koning en koningin worden tijdens de optocht opgehaald. Bij de start van het Schuttersfeest Glanerbrug lossen zij het eerste ceremoniële schot op de (houten) vogel! Daarna begint het schieten en het strijden. Wie wordt de nieuwe schutterskoning van Glanerbrug? Iedereen is welkom bij het vogelschieten. Uiteraard onder het genot van een hapje en een drankje.