Singels afgesloten tijdens Enschedese singelloop

07 september 2022
Nieuwsoverzicht
groepje mensen dat hardloopt

groepje mensen dat hardloopt

Zondag 11 september 2022 vindt voor de 25e keer de Menzis Singelloop Enschede plaats. De Singelloop gaat over alle Enschedese singels, met start en finish in het Volkspark. Ook dit jaar staan er enkele duizenden deelnemers aan de start.

Toegankelijkheid singels

Door de singelloop is de binnenzijde van de singels tijdelijk niet toegankelijk voor verkeer. Op de volgende plekken en tijden moet er rekening gehouden worden met verkeershinder.

  • Van 11.00 – 12.15 uur is de binnenring van de singels, waarbij telkens het gedeelte dat niet of niet meer door de lopers wordt gebruikt, beschikbaar. De buitenring van de singels is gedurende deze periode beschikbaar.
  • Vanuit het Volkspark lopen de deelnemers met de klok mee. De route is als volgt: Tubantiasingel, Boddenkampsingel, Lasondersingel, Laaressingel, Oliemolensingel, Hogelandsingel, Varviksingel, Getfertsingel, Pathmossingel en Volksparksingel.
  • 12.35 – 14.30 uur: Volksparksingel en Parkweg (binnenring).

Start/finish in het Volkspark

Deelnemers en bezoekers wordt aangeraden om met de fiets te komen en deze aan de kant van de Tweede Emmastraat of aan de kant van de Tubantiasingel te stallen. De parkeerplaats voor auto’s bij het Volkspark is niet in gebruik. Bij aankomst vanuit de zuid- of westkant van Enschede wordt aangeraden bij de Pathmoshal (Veilingstraat 20 in Enschede) te parkeren. Vanaf daar is het Volkspark op loopafstand bereikbaar. Vanuit de noord- en oostkant kan het beste geparkeerd worden bij Menzis (parkeerterrein achter het pand). Het Volkspark is ook dan op loopafstand bereikbaar