Skatepark De Boulevard groot succes

19 juni 2024
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

De binnenstad van Enschede heeft er een nieuwe trekpleister bij: Skatepark De Boulevard. Dit gloednieuwe skatepark is sinds vorige maand officieel in gebruik genomen en blijkt nu al een groot succes te zijn. Het skatepark is gratis toegankelijk en biedt een bruisende plek voor skaters van alle leeftijden en niveaus.

Het idee voor het skatepark ontstond in 2022, toen inwoners, organisaties en bedrijven via het online participatiekanaal stemvanenschede.nl hun ideeën konden aandragen. In totaal werden 33 ideeën ingediend, waarop 3046 stemmen werden uitgebracht. Het plan voor een outdoor skatepark in het stadscentrum eindigde op de tweede plaats en werd daarom opgenomen in de Ambitie & Actie agenda voor de binnenstad.
Samen met de Enschedese skateboardvereniging De Fabriek en skateparkbouwer Mudcrew ging de gemeente aan de slag om een skatepark te realiseren dat voldoet aan de wensen van de skaters zelf. Een kleine 2 jaar later is het skatepark op het voormalige SLO-terrein een feit. Het park maakt deel uit van een tijdelijke invulling van de locatie van het bouwproject De Kop en blijft naar verwachting nog jaren bestaan. Het ontwerp houdt echter rekening met toekomstige ontwikkelingen; veel obstakels kunnen hergebruikt worden op een nieuwe locatie.
Het skatepark biedt genoeg uitdaging voor zowel ervaren skaters als beginners. De obstakels en faciliteiten zijn zo ontworpen dat iedereen er plezier aan kan beleven. De Enschedese skateboardvereniging De Fabriek hoopt dat het nieuwe buitenpark een extra impuls geeft aan het skateboarden in Enschede. Voor de koudere en nattere maanden biedt De Fabriek een mooi alternatief met haar binnen skatepark in de Performance Factory.

Op woensdag 10 juli om 16.00 uur vindt de officiële feestelijke opening van Skatepark De Boulevard plaats. Iedereen is van harte welkom om dit moment mee te vieren en het park in volle glorie te bewonderen.

Fotograaf: Kilian van Gool