Sociaal Tuinieren Festival in Stevenfenne

23 september 2022
Nieuwsoverzicht
Vrijwilligers aan het werk

Afgelopen week stond Stevenfenne in het teken van het Sociaal Tuinieren Festival. Op 19, 22 en 23 september gingen vrijwilligers aan de slag met de tuinen van wijkbewoners die zelf niet meer in staat zijn om deze te onderhouden. Stadsdeelwethouder West Jurgen van Houdt was ook van de partij en nam een kijkje bij de werkzaamheden.

Voorzien van scheppen en karren gingen de vrijwilligers afgelopen donderdag aan de slag in de Landbouwstraat. Maar liefst dertien tuinen werden onder handen genomen en klaar gemaakt voor nieuwe aanplant. Een hele klus, waar jong en oud de schouders onder zette; van leerlingen van Het Stedelijk Diekman tot volwassenen van de organisatie Surplus.

Het was de tweede dag dat een groep vrijwilligers zich op de werkzaamheden stortten. Eerder deze week was er een begin gemaakt met het leeghalen van de tuinen. Op vrijdag werden de tuinen voorzien van nieuwe planten. De werkzaamheden werden afgesloten met een barbecue.

Het Sociaal Tuinieren Festival is een initiatief van Stichting Present en Incluzio en werd in 2021 voor het eerst gehouden. Dit jaar zijn er meerdere organisaties aangehaakt, waaronder Sven (Samen versterken van Enschede door Noaberschap) en diverse onderwijsinstellingen. Het festival ligt in lijn met de doelstelling van de gemeente om de verbinding en participatie in de wijken te bevorderen. Daarnaast voorziet het in de behoefte aan meer groen en het tegengaan van vereenzaming.