Sociaal tuinieren in stadsdeel West

26 mei 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht
Sociaal tuinieren in West

Op woensdag 24 mei zijn vrijwilligers van o.a. Stichting Present en Stichting Surplus, maar ook een enkele fanatieke buurtbewoner in de Ruwerstraat en de W. de Clerqstraat gestart met het onderhoud van 4 voortuinen. In overleg met gemeente, wijkraad en de wijkwelzijnswerker vanuit Incluzio zijn deze tuinen geselecteerd voor onderhoud omdat deze niet door de bewoners zelf onderhouden konden worden.

Sociaal tuinieren: een eerste stap naar weer een mooie tuin

Op het eerste gezicht is er niks te zien aan deze bewoners, maar er schuilt bij iedereen een verhaal achter. Met het Sociaal tuinieren probeert Incluzio / SVEN weer een eerste start te maken in de tuin zodat ook de bewoners er weer wat meer heil in zien. 15-20 vrijwilligers vanuit o.a. Stichting Present en Stichting Surplus, maar ook een enkele fanatieke buurtbewoner zijn aan de slag gegaan met het verwijderen van onkruid, oude planten eruit halen en tegels wippen.

Tegel eruit, plantje erin! 

Donderdag 25 mei en vrijdag 26 mei zijn de vrijwilligers en buurtbewoners verder gegaan met het leeghalen, onderhouden en vernieuwen van de tuinen. Met een geweldig resultaat! Op deze manier is het onderhoud de komende tijd makkelijker en kunnen buurtbewoners waar nodig bijspringen.