Sportieve avond tijdens Sportverkiezing Enschede

Sportverkiezing Enschede 2017
16 september 2017
Een avond vol sportieve hoogtepunten is de samenvatting van de Sportverkiezing Enschede van afgelopen vrijdag 15 september in de Pathmoshal. Onder warm applaus van de 260 aanwezige Enscheëders werden de sporthelden van afgelopen sportjaar gehuldigd. 
De avond werd geopend door de springact van gymvereniging Sportlust waarna presentator Jaap Heerze iedereen van harte welkom heette om vervolgens de wethouder Sport, Jurgen van Houdt, het woord te geven voor het openingswoord.
 
De eerste categorie van de avond was ‘Sporttalent’ en daar was niemand minder dan Lotte van der Zee voor gevraagd. Zij is in juli uitgeroepen tot mooiste tiener van de wereld! Miss Teenager mocht de prijs voor Sporttalent overhandigen aan de winnaar: Sven Peters, een talentvolle ruiter die traint bij het Twentsche Veld.
 
De ‘Sportploeg’ was de tweede categorie en onder luid gejuich van hun supporters werden de vrouwen van vv Rigtersbleek 1 gehuldigd door Sportaal-directeur Bas Morsink. 
 
Na het optreden van Avanti Wilskracht Streetdance Next Generation werden de ‘Sportvrijwilligers’ gehuldigd. Voor deze categorie waren er alleen maar helden en werden alle genomineerde sportvrijwilligers in het zonnetje gezet. Zij kregen een prijs uit handen van wethouder Jurgen van Houdt. 
 
Sportverkiezing Enschede 2017De nieuwe categorie ‘Sportfoto’ werd uiteindelijk gewonnen Erwin van Voorst. Zijn foto was een momentopname uit de wedstrijd tussen NEO en RKSV VOGIDO van 30 april 2017 jl. De foto laat zien dat alle neuzen dezelfde kant op kunnen als er maar een bal in het spel is. Ook de spanning, van wat er komen gaat, is van de gezichten af te lezen.
 
Na het optreden van DSV Gascogne (schermen) werd de ‘Auke Vleer Waarderingsprijs’ uitgereikt aan het maatschappelijk initiatief van AC Tion. Zij hebben sinds afgelopen seizoen een rookvrije sportaccommodatie. De Sportadviesraad overhandigde de prijs met daarbij de vermelding dat AC Tion een voorbeeldfunctie vervult voor haar leden. Kinderen dienen niet aan sigaretten (tabak) en sigarettenrook blootgesteld te moeten worden in verband met de schadelijke gevolgen voor de gezondheid en al helemaal niet op een sportaccommodatie. 
Een rookverbod op de accommodatie past hierbij en bij AC Tion is dit ingesteld. Daarnaast is de kantine een Gezonde Sportkantine. Deze nominatie geeft aan dat sporten en aandacht voor gezondheid elkaar uitstekend aanvullen.
 
De avond werd afgesloten met een optreden van Avanti Wilskracht Streetdance D’Fine maar niet voordat Sophie de Boer werd gekroond tot ‘Sportvrouw’ vanwege haar prestaties in het veldrijden en Murat Aygun tot ‘Sportman’ door o.a. het veroveren van drie wereldtitels in het kickboksen! 
 
Van vrijdag 17 augustus tot en met dinsdag 12 september kon het publiek stemmen. Ruim 2100 mensen hebben de moeite genomen om hun stem uit te brengen en hun favoriete sportheld(en) aan de felbegeerde titel te helpen.