Stabiel staan kun je leren

05 oktober 2022
Nieuwsoverzicht
ouderen in een gymzaal

Elke 5 minuten komt in Nederland een 65-plusser op de Spoedeisende hulp na een valongeval.

Cijfers die er niet om liegen. Daarbij kan een val bij ouderen veel leed veroorzaken. Daarom werken Menzis, gemeente Enschede en Sportaal samen om het aantal valongevallen te verminderen en om ouderen te stimuleren om meer te bewegen.

Cursus valpreventie

In de week van 13 oktober wordt in de stadsdelen oost en zuid een cursus valpreventie gegeven voor 65-plussers. Er wordt gewerkt aan de kracht in de benen en er wordt geoefend met balans. Ouderen leren er ook wat te doen als ze toch vallen. De valpreventiecursus is helemaal gratis. De cursus duurt 10 weken in Oost (1 keer in de week) en 5 weken in Zuid (2 keer in de week).

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen gratis de eerste stap naar een stabieler leven zetten door een afspraak te maken met de beweegmakelaars van Sportaal. Na de cursus kunnen de deelnemers samen met de beweegmakelaar van Sportaal bekijkhoe ze in de eigen wijk in beweging kunnen blijven. Immers, door actief te blijven worden ongelukken voorkomen. Aanmelden gaat via www.sportaal.nl/fitenstabiel of bel op werkdagen tussen 11.00 en 13.00 uur naar 053 – 488 89 02.