Start werkzaamheden fietsbrug Tubantiasingel

10 november 2022
Uitgelicht Nieuws
Fietsbrug over de Tubantiasingel

Op maandag 14 november start bouwbedrijf Strukton met de voorbereidingen voor het plaatsen van de fietsbrug over de Tubantiasingel. De werkzaamheden duren ongeveer 4 weken.

Dat betekent dat de Tubantiasingel ter hoogte van het bestaande spoorviaduct en de aansluiting met de Spoordijkstraat dicht is tot en met 9 december 2022.

Strukton begint met het plaatsen van funderingspalen en damwanden voor de fietsbrug. Dat gebeurt met enorme machines. Uiteindelijk komen er tussen de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel 2 fietsbruggen en een verhoogd fietspad. 

Omleidingen voor fietsers en auto’s 

De Tubantiasingel en het Meubelplein Schuttersveld zijn voor automobilisten het beste bereikbaar via de Hengelosestraat. De Hengelosestraat, Goolkatenweg en De Ruyterlaan zijn op 14 november weer open voor verkeer. Fietsers vanuit Twekkelerveld zijn het snelst in het centrum via 
Rigtersbleek Zandvoort – Goolkatenweg – Richtersweg – Meubelplein. De omleidingen staan op de route aangegeven.

Veiliger voor fiets én auto

De fietsbruggen en het verhoogde fietspad leiden veel fietsverkeer straks over de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel heen. Dat betekent dus minder fietsers die vanaf de Spoordijkstraat deze straten oversteken. Dat is veiliger voor de fietsers van en naar het centrum, maar ook voor de automobilisten op de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel. Meer informatie en foto’s staan op enschede.nl/f35-tubantia