Statement van Roelof Bleker, burgemeester van Enschede

12 december 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Gisteravond bracht burgemeester Roelof Bleker een bezoek aan het jubileumconcert ter gelegenheid van de 95-jarige synagoge en de Chanoeka-viering. In de media verschenen diverse berichten hierover. Naar aanleiding daarvan hecht de burgemeester eraan om onderstaand statement af te geven:

"Vanochtend heb ik telefonisch contact gehad met Modi Ephraim, de Israëlische ambassadeur en met Jaap Hartog, de voorzitter van de Enschedese synagoge. Aan beiden heb ik mijn excuses gemaakt. Ik ben er voor alle Enschedeërs en wil daarom wegblijven van internationale conflicten."

"Het was op geen enkele manier mijn intentie om een schaduw over het Chanoeka-feest en het jubileum van de 95-jarige synagoge in Enschede te werpen. Juist als burgemeester vind ik het belangrijk om er te zijn voor alle inwoners. Dus ook voor de Joodse gemeenschap in Enschede en Twente. Met de voorzitter van de synagoge in Enschede heb ik afgesproken om elkaar binnenkort te ontmoeten. Die ontmoeting staat wat mij betreft in het teken van met elkaar in verbinding blijven."