Stimuleren schooltuinen

29 februari 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Graag vraag ik je aandacht voor schooltuinen. Een schoolmoestuin is een ideale omgeving voor natuur- en duurzaamheidsonderwijs in de praktijk.

Graag vraag ik je aandacht voor schooltuinen. Een schoolmoestuin is een ideale  omgeving voor natuur- en duurzaamheidsonderwijs in de praktijk. De schooltuin speelt bovendien een belangrijke rol bij groeiende uitdagingen op het gebied van voedsel en gezondheid, klimaat, biodiversiteit en samenleven. Voorafgaand aan de Week van de Schooltuin vindt op woensdag 3 april het schooltuinfestijn plaats, georganiseerd door Jong Leren Eten Overijssel.

Schooltuinfestijn! 3 april bij de Ulebelt in Deventer

Op het Schooltuinfestijn op 3 april (15.45 - 18.00 uur) is een speciale sessie voor gemeenteambtenaren en gemeente- en schoolbestuurders. Hebben jullie ambities om een gezonde en natuurbewuste generatie op te laten groeien in je gemeente? Laat je dan inspireren en kom meepraten over de mogelijkheden van schooltuinen in jouw gemeente. 
Schoolmoestuinen worden in sommige Nederlandse gemeenten al meer dan 100 jaar ondersteund, terwijl het schooltuinieren in andere gemeenten nog in de kinderschoenen staat. De rol van de gemeente bij het mogelijk maken van een moestuin bij een basisschool varieert, zie ook https://alliantieschooltuinen.nl/wp-content/uploads/2023/04/Bijlage-schoolmoestuin_gemeenten.pdf.externe-link-icoon Op 3 april gaan we graag samen in gesprek over mogelijkheden.

Ondersteuning schooltuinieren voor gemeenten

Heb je vragen of wil je liever 1 op 1 in gesprek over kansen voor jouw gemeente? Bel of mail mij dan. Vanuit de alliantie schooltuinen ben ik aangesteld als regioaanjager waardoor ik tijd en ruimte heb om schooltuinieren in jouw gemeente verder te helpen. Ik kom graag met je in gesprek!