Straatvoetballer Touzani was op Hattelerplaza

06 september 2023
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Woensdag 23 augustus stond bij veel jongeren en kinderen de naam Touzani met grote letters in de agenda’s. Want dat was dé dag om straatvoetballer Touzani in Enschede te ontmoeten.

’s Morgens waren op de Hattelerplaza al tientallen tot honderden enthousiaste kinderen en jongeren. Vol spanning wachtten ze de komst van hun grote idool af. 

FC Straat

Touzani kwam speciaal uit Rotterdam naar Enschede om kinderen en jongeren kennis te laten maken met zijn FC Straat. FC Straat is een online voetbalclub voor mensen die beter willen worden in (straat)voetbal. Ook kunnen leden van dit online platform vragen stellen en antwoorden krijgen van trainers, professionele voetballers en coaches. Het doel van FC Straat is om iedereen meer te laten (straat)voetballen. Het is een prachtige gelegenheid voor lokale jonge voetballers om hun passie te laten zien en hun vaardigheden te meten met leeftijdsgenoten uit heel Nederland.

Bij het Cruyffcourt komt een bord waar jongeren en kinderen gebruik van kunnen maken. Zodra er een Alifa jongerenwerker aanwezig is, kunnen zij zich als team aanmelden en meedoen met straatvoetbaltoernooitjes.

Gezellige en drukke middag

Het was een vullend middagprogramma. Maar wat genoot iedereen er van. Van de gesprekken met de 'grote helden van de kleine velden', zoals Touzani zijn FC Straat-volgers noemt. Maar natuurlijk ook van het voetballen. Zes teams streden tegen elkaar in de wijk Stadsveld. De uiteindelijke winnaar was minder belangrijk. Het belangrijkste was het plezier in het spel!