Subsidieregeling kleinschalige aanplant bomen

02 november 2022
Uitgelicht Nieuws
verschillende mensen zijn bezig met het planten van bomen

Als u als buurgroep, straat, wijk of dorp komende winter (fruit)bomen wilt aanplanten in uw buurt, kunt u gebruik maken van de subsidieregeling kleinschalige aanplant. Deze subsidieregeling is onderdeel van de actie Iedereen een boom.

De subsidie met een 100% financiering is bedoeld voor kleine aanvragen van € 100 tot € 300. Hiermee kunt u ongeveer 6 bomen aanplanten op het gewenste terrein. Voorwaarde is onder meer dat de aanvraag gedaan wordt door minimaal 5 personen die wonen op verschillende adressen. Ook belangrijk is dat de eigenaar van de grond akkoord gaat met deze aanplant.

Meer informatie en voorwaarden staan op Groenbezig vermeld. Groenbezig behandelt alle aanvragen en dient dit als één gecombineerde aanvraag bij de provincie in.  Kijk snel op: de website van groenbezig.nl. Indienen kan tot uiterlijk 30 december 2022. 

Voor wie is deze regeling?

De subsidie wordt verstrekt door de provincie Overijssel en is speciaal voor -groene- buurtinitiatieven, buurtschappen, verenigingen die een eigen terrein beheren, zorginstellingen met een (semi-) openbare tuin en (gemeentelijke) adoptietuinen waar (fruit-) bomen geplant mogen worden.

Waarom bomen aanplanten?

De subsidie maakt deel uit van de actie Iedereen een Boom. Deze actie is de uitkomst van een motie in de Provinciale Staten van Overijssel met als doel het aanplanten van één boom per inwoner, in totaal dus 1,1 miljoen bomen in Overijssel. De teller staat al op ruim 350.000 bomen. De subsidie vergroot de mogelijkheden om bomen aan te planten zodat iedereen kan bijdragen aan het beperken van de gevolgen van klimaatverandering. Bovendien kiezen we bij deze regeling voor inheems plantmateriaal. Daarmee helpt u ook het aantal soorten planten en dieren bij u in de buurt te vergroten!