Taal: hulp bij lezen

Lezen is erg belangrijk in het dagelijkse leven. Om bijvoorbeeld een website, brief of handleiding te begrijpen, moet u goed kunnen lezen. Als lezen moeite kost, helpt het om te oefenen. In Enschede zijn hiervoor verschillende mogelijkheden, voor kinderen en volwassenen.

Ga voor Taal

Oefen samen met uw kind met taal, door te lezen, zingen of een spelletje te spelen. Tips en ideeën voor alle leeftijden vindt u op Ga voor Taal Enschedeexterne-link-icoon.

De VoorleesExpress

De VoorleesExpress helpt ouders die moeite hebben met voorlezen aan hun kind. Een vrijwilliger komt thuis voorlezen, en helpt het hele gezin om te oefenen met taal. In Enschede kunt u hiervoor terecht bij de VoorleesExpress uitgevoerd door Bibliotheek Enschede externe-link-icoon.

Spel aan Huis

Spel aan Huis van Alifa helpt kinderen om te leren spelen. Dit is bedoeld voor kinderen die spelen weleens moeilijk vinden. Spelen wordt leuk met Spel aan Huis van Alifaexterne-link-icoon.

Huis voor Taal en Meedoen (voor volwassenen)

Wanneer u moeite heeft met taal, kosten gewone dingen meer moeite. Bijvoorbeeld online zaken regelen, een brief goed begrijpen of de kinderen helpen met school. Het Huis voor Taal en Meedoen helpt volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Zie Huis voor Taal en Meedoenexterne-link-icoon.

Contact met de Wijkwijzer

Bel met 053 – 481 79 00, van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Of kom langs bij een Wijkwijzer bij u in de buurt