TEK-regeling op hoofdlijnen uitgewerkt

22 december 2022
Nieuwsoverzicht

Het kabinet heeft de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) in oktober aangekondigd. De TEK biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten een relatief groot deel uitmaken van de totale omzet.

Omdat de TEK-regeling zo snel mogelijk opengesteld moet worden, is gekozen voor een zogenoemde modelmatige aanpak. Dat betekent dat het verbruik van de ondernemer geschat wordt op basis van historische gegevens en een gemodelleerde prijs van energie, en dus niet op basis van het daadwerkelijke gebruik en actuele prijs van energie. De TEK-regeling kan daarom sneller open voor aanvragen van mkb-ondernemers en de ondernemer weet na het aanvragen snel welke tegemoetkoming hij kan ontvangen. Ook zijn de administratieve lasten voor zowel ondernemer als RVO (uitvoerder van de regeling) stukken lager, omdat er niet met facturen gewerkt hoeft te worden.

Meer weten?

Kijk op TEK-regeling op hoofdlijnen uitgewerkt | Nieuwsbericht | Rijksoverheid.nl

Informatie voor ondernemers via RVO en KvK

RVO gaat de TEK-regeling uitvoeren in opdracht van het ministerie van EZK. Op RVO.nl/TEK is daarom voor ondernemers een ‘houd me op de hoogte-pagina’ opengesteld, waarbij mkb’ers na aanmelding informatie krijgen over de inrichting en openstelling van de TEK.

Voor informatie en persoonlijk advies kunnen ondernemers ook terecht op KVK.nl/Energieloket van de Kamer van Koophandel. Naast het geven van praktisch advies over bedrijfsvoering, verwijst KVK gericht door naar de subsidies en regelingen bij uitvoerder RVO waarmee ondernemingen kunnen verduurzamen of besparen.