Tubantiasingel weer open: start volgende fase F35

09 december 2022
Uitgelicht Nieuws
Fietsbrug Lambertus Buddestraat

Vanaf vrijdag 9 december is de Tubantiasingel ter hoogte van het spoorviaduct weer open. Bouwbedrijf Strukton plaatste daar de funderingspalen en damwanden voor de fietsbrug die daar in 2023 komt. Strukton gaat vanaf maandag 12 december met dezelfde werkzaamheden verder aan de Spoordijkstraat.

Uiteindelijk komen er tussen de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel 2 fietsbruggen en een verhoogd fietspad. Dit stuk fietspad maakt van de F35 een directe verbinding tussen station Hengelo en station Enschede.

Volgende fase: Spoordijkstraat tussen Tubantiasingel en Goolkatenweg

Tijdens deze fase is er voor ondernemers en leveranciers eenrichtingsverkeer mogelijk. Fietsers worden omgeleid via de Goolkatenweg en Richtersweg. De werkzaamheden aan deze kant van de Spoordijkstraat duren tot midden 2023. 

Extra veiligheidsmaatregelen op kruising Lambertus Buddestraat – Spoordijkstraat

Op dit moment staan fietsers midden op de kruising om over te steken. Daarom wordt deze kruising tussen maandag 12 en vrijdag 23 december 2022 aangepast. Er komen middengeleiders en opstelstroken voor fietsers. Tijdens de werkzaamheden:

  • kunnen automobilisten vanaf de GJ van Heekstraat richting de Parkweg doorrijden
  • moeten automobilisten vanaf de Westerval - Parkweg richting GJ van Heekstraat omrijden via de Kanaalstraat - Auke Vleerstraat of via de Parkweg - Tubantiasingel 
  • kunnen fietsers gebruik maken van de bestaande oversteek naast het spoorviaduct. 

Veiliger voor fiets én auto

De fietsbruggen en het verhoogde fietspad leiden veel fietsverkeer straks over de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel heen. Dat betekent dus minder fietsers die vanaf de Spoordijkstraat deze straten oversteken. Dat is veiliger voor de fietsers van en naar het centrum, maar ook voor de automobilisten op de Lambertus Buddestraat en de Tubantiasingel.