Twente als groene technologische topregio in de schijnwerpers

09 april 2024
Niet op de Home/Nieuwsoverzicht

Bezoek van Michael Stibbe, plaatsvervangend Permanent Vertegenwoordiger van Nederland bij de EU.

Maandag 8 april bracht Michael Stibbe een bezoek aan Twente. Dit bezoek was een vervolg op het bezoek van de drie burgemeesters van Almelo, Hengelo en Enschede aan Brussel, waar we bespraken hoe Twente als groene technologische topregio een belangrijke bijdrage levert aan innovatie binnen Europa.

Tijdens het programma gisteren lieten we Michael Stibbe meer zien over de high tech innovaties die Twente te bieden heeft. O.a. brachten we hiervoor een bezoek aan de UT en het Saxion. We deelden inzichten over onderwerpen als chips, batterijen en circulair textiel, allemaal van groot belang voor de Europese ambities rondom de duurzame transities en strategische onafhankelijkheid.

Eén van de thema’s waar we gisteren ook over spraken was de rol van Twente binnen de Europese Chips Act, met ChipTech Twente* als belangrijke schakel. Het bezoek was een belangrijk moment om het belang van Twente voor Brussel onder de aandacht te brengen. We zijn enthousiast om het gesprek voort te zetten en samen verder te werken aan Twentse en Europese ambities!

*ChipTech Twente is een samenwerkingsverband gericht op het verbeteren van microchiptechnologie. Microchiptechnologie gaat over het maken van hele kleine elektronische schakelingen op chips, die de basis vormen van veel elektronische apparaten.